speedypieni-normal.jpg

Fi Mva Fi Kva-m Sawhorse's Hot Shot

18.12.2003 - 1.11.2013

Speedy, ensimmäisen pentueemme ensimmäinen pentu, pääsi jatkamaan pupunjahtaamista paikkaan, jossa on aina paljon lihavia ja ovelia pupuja jahdattavaksi. Speedystä nyt viimeiset vuodet olikin ajatus, ettei se varmaankaan kovin pitkäikäiseksi jää, sillä vaikka se olikin perusterve aina ja iloinen ja mukaan lähdössä, se oli olemukseltaan paljon vanhemman ja "ruppasemman" oloinen, mitä ikä olisi antanut ymmärtää. Harmaantui muita ennen ja oli aina vähän sellainen anteeksi-että-olen-olemassa -tyyppi. Paitsi silloin, kun Speedy sai juosta. Olkoon se sitten radalla, maastossa tai ihan vaan lenkillä. Speedy rakasti vapaanajuoksemista, riistan etsimistä ja kunnon ajoa. Tyytyväisimmältä Speedy näytti sen jälkeen kun se oli saanut juosta monta tuntia pitkin metsää ja rinteitä ja ajohaukku oli raikunut - se ilme, kun koira tulee loppu-puhki-poikki luokse, anturat kuluneena puhki, häntä heiluen ja silmät loistaen. SE oli se hetki Speedylle. (Toki ne anturat olisi saaneet olla ehjätkin...)

Speedy inhosi koiranäyttelyitä. Liekö syynä ollut se ensimmäinen pentunäyttely, jossa tuomari nosti koiran takapään ilmaan hännästä vai oliko näyttelyissä muuten vaan ahdistavaa. Mene ja tiedä, Pentuna näyttelyissä oli vielä kivaa ja farkkushowssa Speedy jopa voitti urospennut ja parhaan parin -tittelin siskonsa kanssa. Myöhemmin arvostelujen vakiolausahdukset olivat jotain aivan muuta. "Lacks significance in both body and soul", sanoi eräs tuomari. Toinen tuomari kuvasi Speedyn sanalla vaatimaton. Joku voisi loukkaantua, mutta sellainen Speedy oli. Vaatimaton. Ja rauhallinen. Sen sanoi se tuomari, joka antoi Speedylle viimeisen sertin, tänä vuonna, reilun 9 vuoden iässä ja teki Speedystä samalla kaksoisvalio. Mikä sana omasta mielestäni kuvaa Speedyä? Helppo, kuin ihmisen mieli.

Speedy lähti nopeasti. Ensioireet olivat juomisen ja niin ollen myös pissaamisen lisääntyminen. Yleiskunto ehti jo lähteä laskemaan, ja kun eläinlääkärissä todettiin n. 10 sentin halkaisijaltaan oleva kasvain pernassa, ratkaisu oli tehty ja Speedy sai lähteä samalla reissulla viimeiselle matkalleen.

Kiitos Speedy näistä vuosista ja toivottavasti olet nyt siellä, missä saa nyt juosta ja metsästää niin paljon kun ikinä jaksaa.